Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55

Fysisk aktivitet og friluftsliv

Fysisk aktivitet og friluftsliv

På Sagatun er vi opptatt av hvordan man kan styrke kropp og sinn ved å være aktiv. Vi trener sammen på treningssenter, er aktive ute og går turer i skog og mark sammen. 

Fysisk aktivitet
Er du glad i å trene og holde deg i form, kan du bli med hver mandag og onsdag på Espern treningssenter. Sagatun legger stor vekt på fysisk aktivitet som et middel til å styrke egen helse, både fysisk og psykisk. I tillegg er det sosialt og morsomt. Det hjelper på motivasjonen å trene sammen. Espern er et fint alternativ til deg som ønsker å komme i bedre form og høre til et fellesskap. Trening på Espern er et tilbud for deg som har tilknytning til Kulturnettverket i regi av Sanderud, eller kommunalt tjenestetilbud innenfor psykisk helse. 

For mer informasjon kontakt Kim Nybakken: 400 91 368, e-post: kim@sagatun.no eller Carl Sørum:tlf. 415 76 388, e-post: carl@sagatun.no.

Tid:   Mandager kl 11.00 - 13.00
          Onsdager kl 12.30 - 15.00
Sted: Espern treningssenter.

Skjermbilde14

 

Frisbeegolf
Er du glad i å være aktiv ute? Da kan Frisbeegolf være noe for deg. Det er en artig aktivitet som alle kan være med på og foregår i Ankerskogen naturområde i sommerhalvåret. Ankerskogen ligger rett bak Sagatun. Man trenger ingen forhåndskunnskaper, eller ferdigheter, her har alle muligheter til å lykkes, samtidig som man får en hyggelig tur sammen med andre! Vi har frisbeer til utlån på Sagatun.

For mer informasjon kontakt Brukerstyret på Sagatun, telefon: 458 34 345, e-post: brukerstyret@sagatun.no Følg med på ukeplanen på vår Facebookside og vår hjemmeside: www.sagatun.no for hvilke dager dette er og klokkeslett for aktiviteten.

Tid:    Litt varierende dag i sommerhalvåret - kl 12.00 
Sted: Ankerskogen

 

Friluftsliv
Er du glad i friluftsliv og liker å være ute i naturen? Da er Friluftsgruppa noe for deg. Vi går turer i skog og mark, lange eller korte turer, hver fredag.

Friluftsliv har søkt og fått midler til et prosjekt som vi har kalt "Friluftsliv for alle". Ut 2022 har vi mottatt tilskudd for 8. gang. Med prosjektet ønsker vi at deltagerne skal få styrket mestringsevne, lære forskjellige metoder for å ferdes i naturen til alle årstider, få forståelsen av viktigheten med godt samhold og hvordan en gruppe tar seg frem på en god og effektiv måte. Videre skal de få følelsen av å oppleve og mestre noe de tidligere ikke trodde var oppnåelig på egenhånd.

Turer og aktiviteter er lagt opp slik at alle skal ha mulighet til å delta ut fra egne forutsetninger og interesser. Prosjektet er spesielt rettet mot mennesker som strever med psykiske vansker eller har utfordringer i forhold til rus, samt mennesker som ellers er lite fysisk aktive.

For enkelte deltakere vil det være behov for å låne utstyr til noen av våre turer. Vi har kjøpt inn en del utstyr for prosjektmidler fra Hedmark/Innlandet Fylkeskommune og vi har fått gaver og gode priser fra Sport 1 Superstore på Olrud som begge er gode samarbeidspartnere.

I tillegg vil vi fremheve et tett og godt samarbeid med Kulturnettverket Hedmark.  I tillegg er det inngått avtale med Hamar kommune om årlige toppturer. (Stange kommune)?                   

Faste hendelser:

 • Turer i nærområdene hver fredag kl. 10.00. (klokkeslett kan endres i forhold til aktivitet)
 • Overnattingsturer, til forskjellige årstider (se hjemmesiden for planlagte turer)
 • Trening på Espern hver onsdag. Avreise fra Sagatun kl. 12.45
 • Frisbee golf

Ofte gjennomførte turer og aktiviteter;

 • Oppsøke lokale historiske hendelser/steder
 • Toppturer i nærområdene som kan gjennomføres som dagstur med forskjellige vanskelighetsgrader
 • Overnattinger ute ved Orreleik, sjøørretfiske, opplæring i overnatting ute til alle årstider
 • Delta på jakt og fiske
 • Bærturer
 • Turer med fokus på foto og film/video
 • Kurs i navigering med kart&kompass eller GPS, fluefiske, førstehjelp etc.
 • Årlige samarbeidsturer med Kulturnettverket (Pellestova, Budor etc.)
 • Årlig topptur med krav om trening i forkant i samarbeid med kommuner i nærheten

For mer informasjon: ta kontakt med Carl G. Sørum på 415 76 388 epost: carl@sagatun.no

Tid:   Fredager kl 10.00
Sted: Varierer, men vi møtes kl 10.00 på Sagatun og drar ut sammen herfra.

 

Innlandet fylkeskommune liggende pos RGB

 

 

TILBAKE Del