Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55
Hvaler tostoltefiskere

Evaluering sjøørret fisketur på Hvaler

Vi har vært på en fantastisk fisketur onsdag den 11.04, på jakt etter sjøørret.

Her er en evaluering fra den flotte fikseturen på Hvaler!

 

Alle møter tilnærmet presis kl. o8 på onsdag 11.04. Vi er klare til avreise kl. 09.00, og har et par stopp før vi ankommer Skjærhalden og kaia for fergetransport over til Søndre Sandøy.

 

Hvaler ferge5

Her har vi losset alt utstyr om bord i fergen for transport over til Søndre Sandøy. Overfarten tok ca ett kvarter. På andre siden sto det en firehjuling med henger for frakt av utstyr til leirplassen ca 2 km unna.

 

Ved ankomst leirplassen starter umiddelbart rigging av telt, lavvo og hammocker. Bålplassen blir også klar og alle er med og sanker ved fra området rundt.

 

Hvaler utstyr3

Her kosær vi vårs med mat og ordner fiskeutstyr før vi starter fiskingen. Alle er ivrige etter å komme i gang. Første dag ble det ingen sjøørret for noen av deltakerne. Men en koselig dag ble det allikevel.

 

Hvaler middag3

Middag ble servert rundt kl. 18.00. her ble det servert kyllingwok. Litt fokus har vi jo på «folkehelse».

 

Dag 2 starter med frokost. Etter litt starter noen fisket frem til guide kommer med info om fiskeplasser, agn og hvilke sluker/fluer som er mest aktuell. Dette viste seg etter hvert å bli veldig nyttig.

Middag denne dagen ble «Trøndersodd». Denne gjorde seg etter en lang og trivelig dag med fiske. Totalt ble det tatt 9 sjøørreter fordelt på 3 fiskere. De som ikke fikk fisk ble utsatt for littegrann snill terging, he he.

Hver kveld ble det stor kos rundt bålet med gjennomgang av dagen og litt praktisk informasjon rundt allemannsretten og generelt om friluftsliv.

Masse latter!

 

Foto: Carl G. Sørum

 

 

TILBAKE Del