Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55
ChampmedFugl

Friluftsliv i høst

Er du interessert i friluftsliv, eller har du lyst til å prøve deg på nye aktiviteter?
Her er en oversikt over aktivitetene som skjer i friluftslivsgruppa:

 

Denne høsten blir det størst fokus på småviltjakt. Her vil det bli dagsturer i nærområdene hvor de som har lyst til å oppleve denne frilufts aktiviteten får mulighet til å være med. For øvrig blir det en tur til Atndalen med 2 overnattinger hvor rypejakta er målet.

Første tur med friluftsgruppa denne høsten går til Breisjøseter i Alvdal Vestfjell ons.22.08.-24.08. Denne turen vil ha fokus på samhold i gruppe hvor alle passer på hverandre. Noen har mål om å nå toppen av Store Sølnkletten, mens andre har mål om å gå så langt de orker. Denne turen er allerede booket, så her er det for seint å melde seg på.

De nærmeste 2 ukene etter Breisjøseter vil det ikke noen planlagt aktivitet grunnet ferie, men vi anmoder om å ta seg ut allikevel. Det er for seint for multeplukking, men det er bra med blåbær og tyttebær som begynner å bli moden nå.

For øvrig blir den årlige turen til Pellestova arrangert 11.09-13.09. her vil det komme nærmere info og påmeldingsskjema etter hvert. Spørsmål kan rettes til Carl.

Fredag 14.09. Blir det jakttur etter rype og storfugl i området rundt Gitvola i Løten. For de som ønsker å være med kan de melde seg på hos Carl på tlf. 415 76 388.

Fredag 21.09. blir det jakt i skogen rundt Hjemlikoia. Her også kan man melde seg på til Carl. Minner om at det vil være begrensninger på hvor mange vi kan ha med på disse jaktturene, så først til mølla vil gjelde. Vi beregner 2 deltakere pr. jeger, så alt vil avhenge av hvor mange jegere som kan stille.

Onsdag 17.10. Reiser vi til Atndalen på rypejakt med 2 overnattinger i hytte. Hytta har soveplass til 5-6 personer. Blir det flere tar vi med lavvo, så her er det bare å melde seg på.

Ellers utover høsten er det ikke planlagt turer utover vanlige dagsturer på fredager i nærområdene. Følg med på hjemmesiden vår eller facebook.

Aktivitetsplan for senhøsten og vinteren vil komme etter hvert. I hvert fall blir det overnattingstur med mulighet for å overnatte i telt eller lavvo utover vinteren. I tillegg vil det bli trening på truger i områdene rundt Hjemlikoia. Pilking på Rokosjøen og en lengre pilketur med overnatting vil det også bli.

Vårt motto «alle skal med» vil gjelde på alle turer. Vi prøver å komme med innspill til deltakerne om friluftslivets prinsipper og allemannsretten. Vi vil dele på denne kunnskapen vi besitter, men vil også engasjere ekstern kompetanse til kursing avhengig av deltakernes ønsker og behov.

 

Turer som er bestemt for høsten:

Dato

Aktivitet

Mål

22.08.-24.08.

Fottur/topptur

Breisjøseter/Sølnkletten

12.09.-13.09.

Høsttur

Pellestova

14.09.

Småviltjakt

Gitvola i Løten

21.09.

Skogsfugljakt

Løten

17.10.-19.10.

Rypejakt med 2 overnattinger

Atndalen

 

Som vanlig er det friluftsaktiviteter hver fredag dersom ikke annet er planlagt. Det kan være kortere turer i nærområdene til Sagatun eller dagsturer for øvrig. Følg med på hjemmesiden eller på vår facebook side.

Igjen vil vi sende en stor takk til Hedmark Fylkeskommune som bidrar med midler til prosjekt «Friluftsliv for alle».

Spørsmål og påmeldinger kan skje til Carl på 415 76 388

 

TILBAKE DEL