Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55
Fottur i snolandskap CGS

Friluftsliv for alle

Er du interessert i friluftsliv, eller har du lyst til å prøve deg på nye aktiviteter? Her finner du er oversikt over hva som skjer utover våren. 

 

April

  • 5. april går vi tur til Fiskehytta. 
  • 10.-11. april er det overnattingstur med Kulturnettverket hvor ski/alpint og truger er tema. Sted er ennå ikke bestemt. Alle må delta på aktiviteter. Nærmere info vil komme.
  • 12.04. blir det topptur til Bangsberget på Neshalvøya

Mai

  • 2.-3. mai skjer Orreleiken på Stormyra i Furnes Almenning. Opplegg som tidligere. Kontakt Carl hvis dere lurer på noe. Denne turen gir nærmest 100% garanti for å kunne oppleve leik med masse fugl. Turplan henges opp etter hvert
  • 10. mai drar vi til Løten og Rokoberget. En fin tur som alle klarer fint. Vi tar med niste og drikke selv.
  • 24. drar vi på en tur til Høsbjør hvor vi går åsen rundt. Ta ev. med grillmat, eller annen niste. Vi fyrer bål og lunsjer ved Majorstua som er ca. halvveis på runden.
  • 31. mai drar vi til Gitvola som er høyeste toppen i Løten. Her ser vi helt inn i Jotunheimen og Galdhøpiggen i tillegg til Rondane og Rendalsfjellene. 

Juni

  • 7.6 blir det nok en topptur. Denne dagen drar vi til Øyungsfjellet i Ringsaker. Det kan være mulig å gå til Ringsakers høyeste topp Tuva dersom noen føler seg i form til det.
  • 17.-21. juni er det ferietur arrangert av brukerstyret. Denne turen er reservert kun for aktive brukere ved Sagatun.
  • I slutten av juni er årets store mål tenkt gjennomført. Om det en eller 2 overnattinger er ennå ikke bestemt. Alternativene er Galdhøpiggen, Snøhetta eller Rondeslottet, alle over 2000 meter.

 

Årets utgave av «Friluftsliv for alle» vil ha mye av de samme elementene som tidligere. Det vil fortsatt være turer i nærområdene til Sagatun hvor vi går f.eks. via Ankerskogen til Domkirkeruinene langs Mjøsa og tilbake. Vi vil også ha dagsturer med fisking, toppturer etc. i tillegg blir det overnattingsturer med forskjellige temaer. Første overnattingstur blir til Atndalen med 2 overnattinger, og hvor fokuset vil være pilking.

Årets store mål vil være å bestige en topp over 2000 meter. Alternativene er Galdhøpiggen, Snøhetta eller Rondeslottet. Her vil det være behov for trening i forkant for flere deltakere. Denne turen er også lagt opp til overnatting. Et annet mål vil være padletur i Atndalen i elva og Atnsjøen i august. Her vil det også bli fisking. Muligens blir det overnatting i telt eller lavvo. Dato for denne turen er ennå ikke bestemt.

For vinter/vår 2019 er det også lagt opp til 3 ski/alpindager på Budor, et opplegg som Kulturnettverket står for. Vi deltar på alle 3. I tillegg blir det overnattingstur med ski/alpin/truger, sted er ennå ikke bestemt, men turen vil skje i april.

Øvrige faste turer vil være Pellestova i september, det vil bli jakt -og fisketurer, bærturer, orreleik, dagsturer, toppturer, turer i nærområdene. Friluftsaktiviteter forgår på fredager. I tillegg anmoder vi alle å delta på trening på Espern. Her kan man trene gratis på mandager og onsdager på gitte tidspunkter. Utover dette har vi golf hver tirsdag hele året og frisbeegolf i sommerhalvåret på torsdager.

Resten av året er datoer og aktiviteter ikke bestemt, men det vil bli padling, mulig padletur i Atndalen i august i tillegg til bærturer i august og september. Videre blir det jakt og fisketurer utover høsten.

Dersom noen har spørsmål eller ønsker å melde seg på kan de kontakte Carl på telefon 415 76 388

 

Uke

Aktivitet

Anmerkninger

5

Pilking på Rokosjøen

 

6

Ski og alpint

Budor

10

Pilking Kvarstadseterdammen

Ringsakerfjellet

11

Pilketur med 2 overnattinger

Atndalen

14

Fottur

Ilsengstiene

15

Vintertur med ski/alpint/truger

Kulturnettverket

18

Orreleik på Stormyra

Furnes

19

Dagstur til Rokoberget

Løten

21

Fottur Høsbjøråsen

 

22

Dagstur Gitvola

Løten

23

Fottur til Øyungsfjellet

Ringsaker

26

Topptur til en 2000 metring

Topp ikke bestemt

 

 

TILBAKE Del