Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55
thumbnail IMG 4010

Stor mestringsfølelse og entusiasme!

Sagatun Brukerstyrt Senter har i samarbeid med Tjenester for psykisk helse og rus i Hamar kommune og Sirahuset gjennomført en topptur til Hallingskarvet. Hovedmålet for turen var toppen på 1705 meter og at alle skulle ha en fin opplevelse i flott natur!  

Dette ble en helt spesiell topptur, der deler av løypa var trappetrinn av stein laget av Sherpaer. De fleste av de 35 deltakerne som var med på denne turen fullførte alle de 2000 trinnene til toppen av Prestholstien i Hallingskarvet Nasjonalpark, noen valgte sin egen løype, andre gikk helt til toppen og noen gikk løypa rundt Prestholstien. Alle er enige om at de har hatt en strålende turopplevelse.

Theathumbnail IMG 3990thumbnail IMG 3996

 

Uttalelser fra turgåerene var:

«Tøff tur, men vi tok mange pauser. Vi var ei gruppe på tre som motiverte hverandre hele veien»

«Kjempefornøyd med dagen! Vi var to med høydeskrekk som gikk en tur på vidda i stedet. Vårt mål var å nyte naturen og det gjorde vi virkelig»!

«Jeg har hatt en veldig fin tur sammen med to som jeg ikke kjente fra før, vi hadde det veldig hyggelig».

«Jeg holdt på å gi opp, men kom meg til toppen og hele veien rundt».

«Jeg har sprengt mange grenser i dag»

«Vi skravlet hele veien og da gikk det nesten av seg selv»

«Det var veldig artig at vi gikk sammen i grupper. Vi backet hverandre hele tiden»

«Buss sjåføren var fantastisk – han hjalp til å motivere på den tøffeste delen av løypa»

«Jeg hadde mange magiske øyeblikk underveis»

Sirahuset forteller at de hadde trent i Lierberget i Vangsåsen på forhånd. Det var de glade for, da visste de litt om hvordan det var å gå i trapper med høy stigning.

En forteller om viktigheten av å bruke staver, da det var veldig bratt mange steder. Dette gjorde at jeg fullførte og at jeg faktisk var en av de første som kom ned.   Hun forteller at hun har høye krav til seg selv og var oppsatt på å klare denne turen, og det gjorde hun med glans, tross litt høydeskrekk.

Vi har fått utfordret oss og har følt på mestringsfølelse ved å være ute i så mangfoldig og ganske krevende terreng som Prestholtstien har å by på. Alle har gjort en kjempeinnsats og kan være stolte av det de har klart.

Sirahuset forteller om sin opplevelse av turen:
En spent gjeng fra SIRA-huset på 9 personer reiste med sommerfugler i magen. Alle var klare på at de skulle gå så langt de klarte og at de skulle presse seg, men ønsket ikke å sette seg for hårete mål. De var enige om at det var viktig å nyte turen og naturen sånn at det ikke bare ble et mas.

På torsdag morgen fortalte noen at de hadde sovet litt urolig og at de kjente spenningen i magen, både glede og litt gruing.

SIRA-huset hadde bestemt seg for å danne baktroppen og startet sakte og rolig. Vi tok litt bilder og nøt naturen. Hos noen ble pulsen fort økende og følelsen av å sinke da andre. Lysten til å gi opp kom hos et par stykker. Med motivasjon og feedback av resten av gjengen og en omsorgsfull bussjåfør som hjalp til, klarte alle tilslutt å nå toppen.

Det var en veldig fornøyd gjeng som virkelig kjente på mestringsfølelsen og viktigheten av samhold og backing fra gruppa. Lagfølelsen styrket samholdet og lysten på nye turer. Alle har lyst til å trene mot ny tur neste år. Selv om denne turen var tung for noen, har de aldeles ikke fått skrekken.

  • De sier at det var fint å være sammen med Sagatun og de andre fra tjenesten. Hadde det ikke vært for coronaen hadde vi kanskje kunnet samlet oss mere på tvers og blitt bedre kjent.
  • Dette er en tur vi har trent imot og sett frem til.
  • Dette er årets ferie opplevelse for meg
  • Et minne og en opplevelse det er godt å ha med seg inn mot vinteren
  • De føler seg veldig heldige som har fått oppleve alt dette til en så billig penge, det er helt unikt!
  • Fantastisk å kunne bo så fint.
  • En usedvanlig omsorgsfull og vennlig bussjåfør.
  • Carl var bare helt fantastisk. Det at han satt og ventet på oss på toppen betydde veldig mye. Vi følte oss betydningsfulle selv om vi var de siste.
  • De var glade for at vi hadde prioritert trening i Lierberget, noe som gjorde at de var forberedt på hvor slitsomt det var å gå i trapper og at de ikke ble så støle dagen etter.

Tusen takk for en fantastisk tur!

Vi takker for en flott og godt organisert tur av arrangørene!

BILDEGALLERI

TILBAKE Del