Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55
P1000745

Årets orreleik - tur

Turen går av stabelen 03.mai - 04.mai. Tema er å få oppleve en litt trolsk stemning rundt orreleik og en opplevelse i å ligge ute i naturskjønne områder. Det skal også gis opplæring i oppretting av leir tilpasset leiken. Videre blir det fordelt arbeidsoppgaver som henting av ved, tenning av bål, lage mat på bål og annet forefallende arbeid. Alt skal gjøres i fellesskap, og ikke minst at man får en god følelse i det å jobbe sammen i en gruppe. Det vil også gis innføring i riktig bekledning allemannsretten etc.

Avreise fra Sagatun Brukerstyrt Senter kl. 11.00 på torsdag. Tilbake på Sagatun ca. 13.00 på fredag.

Håper på en trivelig tur og fint vær!

Velkommen!

Her kan du også lese litt om fjorårets tur: Turen gikk til Vollkoia/Stormyre og ble en strålende opplevelse, da værgudene var med oss og ga oss klarvær på hele oppholdet. Vi fikk derfor godt utsyn til selve orrleik-spillet.

Vi reiste fra senteret kl. 12.00 tirsdag 2. mai, i strålende vær. Det var hardt og fint å gå i skiløypa, og det var bra med snø igjen. Ved ankomst Stormyra ble det umiddelbart satt i gang med arbeidsoppgaver som rigging av leir, ordne ved, fyre bål, koke kaffe etc. etc.

Utover ettermiddagen og kvelden ble det mye latter, men også refleksjoner rundt stillheten. Det var også flere tranepar i området, og noen av disse landet helt innpå oss flere ganger. På kvelden ble det servert viltgryte til middag. Vi var enig om at dette var et passende måltid i de omgivelse vi var.

Alle var i soveposen før kl. 23.00, og det ble ymse med søvn på deltakerne, da det like etter kl. 3 om morgenen, kom lyder fra orrleiken sånn smått. Fra ca. halv 4 var spillet ordentlig i gang. Været var så klart og fint, så vi fikk en utrolig skue av 8 orrhaner ute på myra. Ca. kl 6.30 ble vi enige om å fyre opp bål og koke kaffe og spise frokost. Spillet holdt fortsatt på, men sluttet like etter, da aktiviteten vår forstyrret.

Ca. kl. 10.00 var vi ferdig pakket og klare til å dra hjem igjen. Vi sørget for «sporfri ferdsel», som ble nevnt under litt informasjon om allemannsretten kvelden før. Vi var ved bilen ca. 10.30 og ankom Sagatun 11.00.

Det var stor enighet om at dette hadde vært en utrolig flott tur, og vi ser frem til neste tur allerede neste år.

BILDEGALLERI

TILBAKE DEL