Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55
personer som maler

Glede og mestring med kreative aktiviteter

Sagatun har mottatt en gave på kr 30 000,- fra Sparebankstiftelsen Hedmark, noe som har gitt muligheter for malekurs og læring av nye teknikker for deltakerne på Kreativt Verksted. 

Det er ca 20 personer som har benyttet seg av tilbudet på Kreativt verksted så langt i 2020. Tilbakemelding fra deltakerne er at det er et tilbud som er sosialt og morsomt, det bidrar til at man klarer å skifte fokus fra det som er vondt og vanskelig til noe som gir glede og opplevelse av mestring. Flere poengterer at det er viktig å ha noe å gjøre som kan gi engasjement og inspirasjon i hverdagen, det er morsomt å lære noe nytt og det er viktig å ha noe å gå til og noen å være sammen med. For mange er den sosiale dimensjonen det aller viktigste med tilbudet på Sagatun. Det er ikke minst viktig i år som så mange opplever ekstra isolasjon og ensomhet på grunn av smittevernregler som gjør av mange aktiviteter og tilbud er stengt og sosial kontakt er sterkt redusert.

Gaven fra Sparebankstiftelsen er brukt til innkjøp av maling, pensler, lerret, stoff og tråd, garn, strikkepinner etc. Det er også kjøpet inn en skriver og fotoark for å ha foto og det å lage collage som en aktivitet. Det er en fin aktivitet som i stor grad foregår utendørs og som gjør at tilbudet kan utvides til flere deltakere.

I høst er det satt i gang et eget malekurs. Pga smittevern er det begrenset antall deltakere, men kurset vil bli gjennomført flere ganger slik at alle som er interessert får mulighet til å delta. Det er innkjøpt et videobasert kurs og eget materiell for å kunne følge kurset og lære seg de ulike teknikkene. Dette får svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne, da maling er en ny aktivitet for de fleste i voksen alder. 

Er du interessert i tilbudet på Kreativt verksted kan du ta kontakt med Kristin Høines på telefon 481 84 573. 

2020 malekurs

TILBAKE Del