Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55
2019 Saga Rockers rockovery innlandet

Musikalsk mestring i særklasse

«Fy fader, så gøy. Detta va moro! Tusen takk!» Verdens første «Rockovery: Innlandet» ble arrangert 9. oktober i Hamar Kulturhus med stor suksess. 

Sagatuns egen musikkterapeut Adrian Wangberg Seberg var initiativtaker for arrangementet og planla kvelden i tett samarbeid med musikkterapeut Ola Mo ifra gærne sida ta Mjøsa. Adrian var også kveldens konferansier og ledet oss trygt gjennom kvelden. Dunkelt lys, røyk fra scenen og kubbelys på bordene var med på å sette stemningen for de 60 tilskuerne som har tatt turen ut i det mørke høstregnet. Et titalls lyskastere og en full scene-front med monitorer hintet om at klubbscenen kunne by på profesjonelle konsertforhold for godt og vel 20 musikere fra hele regionen, inkludert Hamar, Ringsaker, Gjøvik, Løten, Elverum, Stange og Sør-Odal.

Visesanger Mone Evensen har ved flere anledninger vært en god ambassadør for Sagatun, og åpnet kveldens show med bravur, blant annet med to selvskrevne sanger om noen av livets utfordringer. Til tross for et nedstrippet lydbilde runget tonene ut i alle vegger, og satte standarden for det som skulle bli en festkveld for både sjel og ører. «Fy fader, så gøy. Detta va moro! Tusen takk!». Borte var Mone, og igjen sto et eneste stort smil.

De lokale heltene i Saga Rockers var så klart med på arrangementet, og åpnet sitt sett med balladen Sensitive Kind av J. J. Cale, sunget av det rykende ferske bandmedlemmet Rossi – til tross for at hun bare har noen veldig få bandøvinger bak seg. Deretter rocket gruppa opp stemningen et par hakk med låter fra Eric Clapton og Gary Moore, med både vreng og gitarsoloer til den store gullmedalje. Saga Rockers hadde som vanlig med seg Adrian ved tangentene. Og vår kjære Kim Nybakken, mannen bak musikktilbudet ved Sagatun, fikk også vist frem sine gitarferdigheter til en passe hard versjon av The Beatles sin «While my guitar gently weeps».

I kveldens siste nummer fikk vi møte en av de aller første opptredener til rockebandet MaBluesters, som vi kommer til å høre mer fra i fremtiden. Bandet er fullstendig selvstyrt, men har sprunget ut fra musikkmiljøet ved Sagatun Brukerstyrt Senter og har foreløpig sine øvinger «hjemme» på Sagatun.

Underveis ble vi også møtt med rørende og ektefølt musikk fra fire musikere som hadde tatt turen helt fra Sør-Odal. Et helt nyoppstartet husband ved Blaarud hadde også sin debutkonsert, med Dan Viggen og Adrian med på laget. «Los Ænsjless» var eneste representant fra Oppland-sida og ga oss en hit-parade med kjente klassikere fra Sting, Joni Mitchell, The Beatles og David Bowie. I anledning Verdensdagen for psykisk helse fikk vi også høre noen velvalgte ord om årets tema: «gi tid», fra musikkterapeut og medarrangør Ola Mo.

Latter, tårer og frysninger ble naturlige reaksjoner hos et engasjert publikum som satt klistret til stolene gjennom det to timer lange arrangementet. Et litt trangt backstage-område var fylt med respekt, anerkjennelse, glede, mestring, nervøsitet og nye bekjentskaper, i tillegg til 25 involverte mennesker og et tårn med pizzaesker.

Viktige samarbeidspartnere for «Rockovery: Innlandet 2019» var Sagatun Brukerstyrt Senter, Sykehuset Innlandet, Sør-Odal kommune, Kulturnettverket Hedmark, Kulturnettverket Oppland, Hamar Kulturhus, Verdensdagen for psykisk helse, Rockovery Norge og Norsk forening for musikkterapi. Takk til alle involverte deltakere og arrangører i starten på eventyret om Rockovery: Innlandet!

Rockovery ble startet av musikkterapeuter i Oslo i 2016 for å gi deltakere av musikkterapi en profesjonell konsertopplevelse, for å synliggjøre behovet for tilrettelagte musikktilbud og for å vise frem ressurser hos mennesker som ofte møter motstand ellers i samfunnet.

Nettsak om alle de tre Rockovery-arrangementene finner du her (Fra tidsskriftet Musikkterapi, utgitt av Norsk forening for musikkterapi):

https://www.musikkterapi.no/nyheter/rockovery2019?fbclid=IwAR0z-0JlCzviOk1jcUTArHeK9kxlYjTGSPGbvJmsI6OFaiVbq3kzYIiW_sY

TILBAKE Del