Sagatunvegen 47A, 2317 Hamar
ÅPNINGSTIDER
man-fre 08:00-15:30
KONTORTELEFON
62 50 97 55
Matriell verktoykassa

Prosesslederkurs Hamar

11/09/2018 Kl. 10.00 - 15.30

Prosesslederkurs for dere som har gått selvstyrkingskurs i Verktøykassa for Brukermedvirkning, og som ønsker å bruke verktøyet for å hjelpe og styrke andre. 

Vil du bidra til å styrke enkeltmennesker og/eller styrke medlemmer i en brukerorganisasjon, er du erfaringskonsulent eller ønsker å styrke brukere av et aktivitetssenter eller brukerstyrt senter? Har du i tillegg tatt selvstyrkingskurs i Verktøykassa så kan dette kurset være noe for deg. Prosesslederkurset retter seg mot deg som har brukererfaring fra psykisk helse- og rusfeltet og pårørende.

På Prosesslederkurset får man opplæring i Verktøykassa for Brukermedvirkning. Du får noen verktøy for hvordan lede en gruppe og forståelse av hvordan formidle temaene i verktøykassa: brukermedvirkning, kommunikasjon og empowerment. Du vil også få opplæring i å lede de ulike øvelsene. Øvelsene er utviklet for å inkludere alle, styrke tryggheten i gruppen og sørge for at lave stemmer også høres. Øvelsene er i stor grad praktiske som har til hensikt å styrke selvbildet, spontanitet, kommunikasjon, refleksjon osv. Mennesker med forskjellige utfordringer krever at du som prosessleder har evnen til både å sikre trygghet i gruppa, lede øvelser og samtidig ikke lar egne erfaringer påvirke deg.

Målet med kurset er å utdanne prosessledere som kan bruke materialet i verktøykassa. Som godkjent prosessleder i Verktøykassa kan du sammen med en annen prosessleder, danne selvstyrkingsgrupper. Verktøyet er ment å styrke enkeltmennesker slik at de kan ta en aktiv rolle i eget liv, organisasjoner og brukerstyrte miljøer. Du kan også i etterkant få opplæring av en kursleder i Verktøykassa til å holde selvstyrkingskurs.

Verktøykasse for brukermedvirkning er utviklet for å styrke brukermedvirkning på alle nivåer. Siden brukermedvirkning handler om samarbeid kan dette materialet også brukes i opplæring av fagpersonell. Materialet i Verktøykassa legger vekt på personlig og kollektiv styrking. Gjennom kurset vil du lære om Empowerment, kommunikasjon og brukermedvirkning på individnivå og systemnivå.

Etter gjennomført Prosesslederkurs vil det være en godkjenning før dere får materiell som tilhører Verktøykassa.  

Kriterier/krav for å bli godkjent som prosessleder er:

  • Må ha tatt selvstyrkingskurs.
  • Lede praktiske øvelser og lese og lede gruppa, og vise egnethet til dette gjennom kurset.
  • Formidlingsevne, forstått innholdet i Verktøykassa og kunne formidle dette.
  • Prosesslederne må ha et distansert forhold til egen funksjonsnedsettelse
  • Fremmøte på prosesslederkurset minimum 85%.

Som godkjent prosessleder vil man få veiledning fra Sagatun Brukerstyrt Senter.

Kurset ledes av to kursledere fra Sagatun Brukerstyrt Senter.  

Kurset varer fra kl. 10.00 til kl 15.30  alle dagene

Sted kommer vi tilbake til ved påmelding, men det blir på Hamar. Det blir ordnet skyss fra togstasjonen ca en halv time før kursstart.

 

Påmelding innen: 3.09.18

Påmelding sendes til:

Bjørg Kaspersen E.post: bjorg@sagatun.no  Tlf: 97106703

Kursleder i Verktøykassa 

Vi trenger informasjon om navn, kontaktinformasjon og evnt matallergier siden vi bestiller mat til lunsj. Det er 16 plasser på kurset. Vi kontakter deg for å bekrefte at du har fått plass.

1. samling: 11.-12.-13.september

2. samling: 25.-26.-27.september

3. samling: 9.-10.-11.oktober

Kursmateriell koster kr 100. Reise og opphold må deltakerne dekke selv.

Det vil bli servert kaffe / te, frukt og lunsj. 

 

TILBAKE DEL